Biološke čistilne naprave od 4 PE do 200 PE

OXYFIX C-90

Kaj je OXYFIX in kako deluje?

Oxyfix® je biološka čistilna naprava, ki deluje na principu aeracije biofilma pritrjenega na Oxybee nosilcih.

 

Oxyfix® čistilne naprave 4 PE do 200 PE so načrtovane za čiščenje odplak iz stanovanjskih in poslovnih objektov, ki niso priključeni na javno kanalizacijsko omrežje. Oxyfix® je najsodobnejša generacija naprav na trgu, ki imajo naslednje prijetne lastnosti: enostavna vgradnja, malo potrebnega vzdrževanja, ne povzročajo hrupa, ne oddajajo neprijetnega vonja in so v celoti vkopane v tla.

 

Še več: Oxyfix® ima zahvaljujoč uporabljeni okolju prijazni tehnologiji eno najvišjih stopenj čiščenja na trgu. Oxyfix® očisti odpadno vodo tako kvalitetno, da jo lahko skladno z lokalnimi standardi in predpisi spustimo nazaj v naravo.

Oxyfix® predeluje hišne odplake v treh stopnjah. Odpadna voda potuje iz ene v drugo stopnjo, kot je opisano v nadaljevanju:

Slika 1
 • Enostavna tehnologija čiščenja
 • Velik primarni usedalnik
 • Nizki stroški vzdrževanja
 • Brez električnih delov v čistilni napravi
 • Za povozne površine
 • Sulfatno odporen mikro-armiran beton (certifikat Benor)
 • Postavljeno in zmontirano v gradbeno jamo z opravljenim zagonom

Zahtevajte ponudbo  ODDAJTE POVPRAŠEVANJE

POSTOPEK ČIŠČENJA OXYFIX

1 Prva stopnja čiščenja – primarni usedalnik

Težji se usedejo na dno. Lahki delci tvorijo na površini skorjo (voda teče pod skorjo skozi prezračeno ukrivljeno cev, ki preprečuje zamašitev). Izvede se anaerobna predelava. Anaerobne bakterije v svoji presnovi predelajo nekatere lebdeče organske snovi in utekočinjene usedle težje delce. Ob tem procesu se sproščajo plini. Prezračevalna cev omogoča izhod plinom in zato ne prihaja do sproščanja neprijetnega vonja pri predelavi.

 

2 Aerobna biološka predelava

Primarno očiščena odpadna voda nato priteče v biološki reaktor. Posebnost sistema tehnologije iščenja v čistilni napravi Oxyfix® so bakterije, ki živijo in se razmnožujejo na patentiranih Oxybee® potopljenih nosilcih, z zelo veliko površino. Bakterije se hranijo z organskimi delci (oksidacija). Mikroorganizmi na nosilcih rastejo in tvorijo tanek sloj – biofilm. Z vpihovanjem kisika v vodo omogočimorazvoj aerobnih bakterij, te pa omogočijo predelavo organskih snovi in nitrifikacijo amonijaka.

 

3 Ločevanje trdnih delcev

V tretjem delu čistilne naprave se preostali trdi delci ločijo od očiščene vode (plasti, ki se ločijo od nosilca Oxybee®). Ti se usedejo na dno naknadnega usedalnika, ter se s pomočjo recirkulacije prenesejo nazaj v primarni usedalnik. Naprava ima v tem delu tudi poseben dostop, ki omogoča redne preglede in vzorčenje očiščene vode. Očiščena voda se tako odvede nazaj v okolje.

KAJ JE OXYBEE NOSILEC?

To je nosilec biomase, ki so ga razvili inženirji podjetja Eloy Water. Navdušeni nad modrostjo narave so izdelali lahek in odporen nosilec oblike satovja iz recikliranega PP in PE.

Velika površina nosilca, ki znaša 200m2/m3 omogoča uspešen razvoj biofilma brez težav z zamašitvijo. Zato nosilcev Oxybee® v času obratovalne dobe naprave ni potrebno nikoli zamenjati.

oxybee

Prednosti čistilnih naprav OXYFIX

 1. Enostavna in zanesljiva tehnologija čiščenja z vpihavanjem zraka
 2. Visoka stopnja čiščenja, tudi do 99% (BOD, COD, NH4+, SS)
 3. Nizki stroški vzdrževanja
 4. Enostavna montaža
 5. Brez električnih delov v sami čistilni napravi – nizka stopnja tveganja  okvar in trajnost vgrajenih delov
 6. Velik primarni usedalnik – manj pogosti odvozi blata

 1. Zagotovljeno je vzdrževanje
 2. Čiščenje se izvaja brez kemikalij
 3. Ne puščajo nobenega vonja.
 4. Konkurenčna cena
 5. Možnost servisne pogodbe
 6. Življenska doba ČN več kot 50 let

OXYFIX C-90

tabela1

Učinek čiščenja

prednosti1

CERTIFIKATI

certifikati
Za več informacij in pripravo ponudbe nas kontaktirajte

ODDAJTE POVPRAŠEVANJE